fredag 5. november 2010

OLISE på Camera Obscura

EDINBURGH – Museum of Illusions
I første klasse på MK hadde våre 3mkab elever et prosjekt hvor de fotograferte med ”pappesker” og ”linsen” var et knappenålshull – Camera Obscura, eller et ”svart rom” på norsk. Her i Edinburgh har vi nå opplevd å være inne i et virkelig Camera Obscura. På toppen av dette museet var det et mørkt rom med plass til en håndfull tilskuere. På taket var det en linse som kunne roteres 360 grader. Linsen fanget utsikten over byen og via et speil gjennom et hull i taket ble ”bildet” synlig på et rundt bord med hvit overflate. Vi som satt rundt bordet ble fascinert av dette fenomenet. Vi så nedover hovedgaten på mennesker og trafikk som beveget seg og fikk på denne måten en ”rundtur” i byen.
Museet hadde 5 etasjer som var fylt med illusoriske fenomener som hologrammer og visuelle rariteter. Det hele var interaktivt og Anne Lise og Olav hadde et par opplevelsesrike og timer her inne.
Skal du noen gang til Edinburgh så kan et besøk her sterkt anbefales. Du finner det rett ved ekserserplassen til Edinburgh Castle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar